февруари 8, 2021

Как да избегнем скритите рискове при сключване на застраховка „Гражданска отговорност“?

Всички сме наясно, че включването на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ не е въпрос на желание. Това, обаче, не означава, че не можем да имаме предпочитания при избора на застрахователен брокер и че всички предлагащи застраховката осигуряват еднакво качество на услугата.

Ето и най-често пренебрегваните рискове, които застраховката носи, когато е сключена прибързано.

Когато реално ни потрябва застраховката „Гражданска отговорност“

Много е модерно да се твърди, че застраховката „Гражданска отговорност“ не е за нас, а за отсрещната страна, затова няма значение къде и при какви условия я сключваме.  Бъдете винаги осведомени за репутацията на Вашият брокер и на Вашата застрахователна компания. Възможни са случаи, в който потърпевшият може да реши да подаде съдебен иск за обезщетяване лично към вас, а единственото, което ви остава в такъв случай, е вие на своя страна да заведете регресивен такъв към застрахователната компания. Вероятно отсега можете да си представите свързаните с това нерви, време и разходи.

Казусът става още по-сложен, ако сте участвали в ПTП в чужбина.

Затова съветът тук е прост: заложете на застрахователна компания с история и добро реноме.

Модерни удобства

Няма как да не сте забелязали, че живеем във все по-технологични времена. Затова от Entrust се стремим да ви предложим и най-модерния начин за сключване на застраховка „Гражданска отговорност“ – 100% онлайн. При това само след няколко клика получавате валидна електронна полица в PDF формат – услуга, която е малко вероятно да ви предложат другаде.

По този начин, след като преминете през нашата онлайн форма, можете веднага да разполагате със застраховка „Гражданска отговорност“, която е валидна от момента на плащане. Стикерът и зелената карта също ще получите безплатно по куриер на следващия работен ден (ако графикът на куриерите позволява) или най-късно до 2 работни дни.

Процедурата по издаване на полица за застраховка „Гражданска отговорност“ е максимално улеснена и от наличието на защитено онлайн плащане, така че не е нужно да имате пари в брой, да губите време, за да посетите офис и да чакате на опашка, а най-важното е, че по никакъв начин не рискувате здравето си.