февруари 23, 2021

Кой може да ни помогне при възникнал казус по застраховка „Гражданска отговорност“?

Застраховката „Гражданска отговорност“ е като въздушната възглавница, на 100% е важно да я имаме, но предпочитаме да не ни се случва да влиза в употреба. И все пак, предвидливите хора са най-спокойни, когато знаят как да постъпят и в най-сложната ситуация.

Независимо дали сте потърпевши или виновни при възникване на ПТП на пътя, има специфики, които трябва да знаете, за да защитите своя интерес в най-голяма степен. Какви документи се подготвят и подписват относно застраховката „Гражданска отговорност“? Каква е ролята на КАТ в тези ситуации? На каква помощ на пътя имате право? Как да изискате и получите обезщетението си по застраховка „Гражданска отговорност“, ако сте пострадали? Обикновено тези въпроси нямат еднозначен отговор, затова най-добре е да се доверите на хора с опит, които ежедневно решават подобни казуси.

Затова ние от “Еntrust” предлагаме на нашите клиенти безплатен правен съвет по телефона при възникване на подобна ситуация с тяхната застраховка „Гражданска отговорност“. По този начин вие няма да хабите нерви и средства в събирането на информация с надеждата, че постъпвате по най-правилния начин, а ние се грижим за това да сте максимално защитени при неприятните случки на пътя.

Участието в ПТП не е приятно за никого, но описването на щетите и становището на пътните органи е много важен момент, който в никакъв случай не трябва да подценявате.

Ако ви се случи най-неприятното, можете да разчитате на безплатна телефонна консултация от нашите експерти относно това какво да предприемете с вашата застраховка „Гражданска отговорност“.

Така например, ако се съгласите да подпишете двустранен протокол и да не чакате КАТ, е много важно да имате съгласие с ответната страна относно вината за произшествието. Също така, ако участниците са повече от двама, няма как да решите казуса само с двустранен протокол. При всички случаи трябва да имате валидна застраховка „Гражданска отговорност“, но за това напълно можете да се доверите на нашата услуга и да разчитате на напомняне, когато дойде момент за нова вноска или подновяване НА ЗАСТРАХОВКА.